Elköltöztünk! Új címünk: 1155. Bp. Rákos u.193.

Felhasználási feltételek

1.)Általános szerződési feltételek

2.)Webáruház Szerződési Feltételek célja                                                                                                                  

3.)Az ÁSZF közzététele

4.)Az ÁSZF hatálya

A szerződésben résztvevő szereplők                                                                                                                  

5.)Az Eladó

6.)A Vevő

7.)A Szállítmányozó

Az áru                                                                                                                                                            

8.)A Webáruház szolgáltatás

9.)A webáruház szolgáltatás területi hatálya

10.) A Webáruház Szerződés létrejötte

11.)Általános jellemzők.

12.)Regisztráció

13.)A Megrendelés módosítása, törlése

14.)Fizetési feltételek

Szállítás                                                                                                                                                               

15.)Szállítási költségek

16.)Szállítási módok

17.)Szállítmányozó által, előre történő átutalással

18.)Szállítmányozó által, utánvétellel

19.)Személyes átvétel előre történő átutalással

20.)Személyes átvétel készpénzfizetéssel

Kézbesítés

21.)Kézbesítési cím megadása

22.)Sikertelen kézbesítés

23.)A Vevő jogai és kötelezettségei                                                                                                                               

24.)Adatvédelem, adatbiztonság                                                                                                                                 

25.)Adatvédelmi nyilatkozat

26.)Személyes adatok módosítása

27.)Egyebek                                                                                                                                                                      

28.)Felelősség kizárása

29.)Szerzői jog

30.)Jogviták

40.)Termékekhez kapcsolódó képek és videók 


Általános szerződési feltételek

Az alábbi ÁSZF érintheti az Ön törvényes jogait. Emellett tartalmazza az Hidrotom Kft. által működtetett webáruházak általános szerződési feltételeit, megrendelés szabályait, a Vevő és az Eladó között létrejövő szerződés alapvető rendelkezéseit. A vásárlás előtt kérjük gondosan olvassa végig a lent összefoglaltakat.

Webáruház Szerződési Feltételek célja

A Eladó a jelen ÁSZF-et azért adja ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház szolgáltatással, és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, az Eladó és a Vevő jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. Az ÁSZF a Eladó, és a vele szerződéses kapcsolatban lévő Vevő között létrejövő általános szerződés feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Eladó webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is alkalmazhatóak.

Az ÁSZF közzététele

Az ÁSZF Vevő által történő elfogadása a webáruház szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. Az ÁSZF elfogadottnak minősül, ha a Vevő a webáruház szolgáltatásait igénybe veszi, azaz webáruház által kínált árut, szolgáltatást megrendeli, illetve azt megvásárolja.

 

Az ÁSZF hatálya

A Eladó fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészében bármikor módosíthatja. Az ÁSZF és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg a Eladó a webáruház szolgáltatást biztosítja

A szerződésben résztvevő szereplők

Az Eladó

Neve: HIDROTOM Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidítve: Hidrotom Kft.) továbbiakban Eladó

Székhelye: 5350. Tiszafüred Őz u. 3.

Telephelye: 1155. Budapest Rákos u. 193.

Adóigazgatási azonosítószám:      24743978-2-16

Cégjegyzékszáma:                            16-09-015411 

Bankszámlaszámai:

K & H : 10402207-50526648-67801006    

A Vevő

Aki a www.hidrotom.hu domain címen található, a Hidroteam Kft. által működtetett webáruház szolgáltatását igénybe veszi, azaz a webáruház internetes felületén keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

A Szállítmányozó

A https://hidrotom.hu/ webáruház csomagjait nagyságtól, mérettől, jellegtől függően Pannon XP, Magyar Posta logisztikai üzletága (MPL) vagy egyéb futár szállítja Önnek.

Az áru

Az Hidrotom Kft. által üzemeltetett internet alapú webáruházban található termékek az Eladó tulajdonát képezik, azokat ő raktározza, illetve rendeli meg beszállítóitól. Webáruház kínálatunk jelentős része nem előre gyártott termék, ezen termékeket megrendelőink kérésére állíttatjuk elő, ajánlatban vagy eseti szerződésben rögzített feltételekkel szállítjuk.

A webáruházban megrendelhető termékek árainak változtatásának jogát a Eladó fenntartja azzal, hogy a módosítás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a megrendelést követő visszaigazolt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Eladó minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0”Ft-os vagy „1”Ft-os árra, akkor a Eladó nem köteles a terméket a hibás áron szállítani. Ehelyett felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vevő fenntarthatja, vagy elállhat a vásárlási szándéktól.

A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár bruttó vételár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t.

A Webáruház szolgáltatás

 A Eladó a Vevő részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a webáruház szolgáltatásait.

A webáruház szolgáltatás területi hatálya

A Eladó által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (Internet) sajátosságai miatt mind a Magyar Köztársaságon és azon kívül elérhető, azonban a csomagküldő szolgálata jelenleg csak a Magyar Köztársaság területén található címekre érvényes.

4. A Webáruház Szerződés létrejötte

Általános jellemzők

A Szerződés a Eladó Internetes felületén, Vevő által történt megrendeléssel, illetve jelen ÁSZF elfogadásával jön létre. A Vevő részéről történő megrendelés elküldésével a Szerződés írásban foglaltnak minősül, melyet a Eladó saját informatikai rendszerében iktat, és adatbázisban tárol. A Webáruházban való vásárlás feltétele a szállítási és számlázási adatok, továbbá elérhetőségek megadása. A vásárlási szerződés akkor jön létre, amikor a Vevő által a webáruház felületén beérkezett megrendelést a Eladó visszaigazolja és az abban lévő ajánlatot vagy kapcsolódó szerződést Vevő dokumentálható módon elfogadja. Az Eladó fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a megrendelő adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, és többszöri próbálkozás útján sem tud annak valódiságáról meggyőződni, az adatokat törölje, és ezekkel az adatokkal feladott megrendelést érvénytelennek minősítse.

 Regisztráció

A minden oldalon megtalálható “Regisztráció” menüpont alatt, az ott lévő adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Az Eladót a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelmekért, illetve egyéb problémákért, hibákért semminemű felelősség nem terheli. A Eladót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Vevő a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely, nem a Eladónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

 A Megrendelés, módosítás, törlés

A Vevő Webshop keresztül leadott rendelésekről minden esetben rendelés jegyzetet kap, ez nem azonos a rendelés visszaigazolásával. A rendelés visszaigazolás áruházunkban nem automatikus esetleg több napot is igényelhet.

Olyan termékek esetén, melynek a gyártását csak a beérkezett igényt követően kezdi meg a gyártó ( Wilo, Grundfos,Pedrollo termékek jelentős része) Online Webshop kereskedelmi formától eltérően, ajánlat vagy eseti szállítási szerződésben rögzített kereskedelmi feltételek elfogadása esetén teljesítjük. 

Vevő által az Eladó webáruházán keresztül elektronikus úton elküldött megrendelés már nem módosítható. A megrendelés visszavonását, annak tartalmának módosítását a Vevő a webáruház “elérhetőségek” menüpontjában megadott elektronikus levelezési címre küldött levélben, illetve az ott található telefonszámon jelentheti be. Telefonon csak szándékát jelezheti, de a fent említett módon írásban kell megerősíteni vásárlástól való elállását. Telefonos bejelentés a következő telefonszámokon lehetséges: +36 1 415-0802, +36 1 415-0803 +36 30 9449-620. Telefonon történt módosítást Eladó írásban minden esetben visszaigazolja.

A Vevő a megrendelését törölni csak írásban (e-mailen, faxon, levélben) történt kérésre töröljük, és csak abban az esetben ha még nincs postázva a megrendelt áru. Megrendelésének írásos törlését a következő címeken tudja leadni: e-mailben hidrotom@hidrotom.hu faxon: +36 1 415-0803 levélben: 5350. Tiszafüred Őz u. 15. A megrendelés visszavonása azonban csak a Szállítmányozó részére történő átadás előtt lehetséges.

 Fizetési feltételek

A Webáruházon feltűntetett árak tartalmazzák a termék tekintetében fizetendő általános forgalmi adó összegét. A Webáruházon elérhető termékek árai nem tartalmazzák a szállítás költségeit, azok a megrendelés folyamat során ismerhetők meg. Vállalkozás a termék vételárán és szállítási költségén kívül további díjakat is (csomagolási díj, adminisztráció díja, stb.) felszámolhat. A termék vételárának az az összeg tekintendő, amelyen a megrendelés leadásra és Vállalkozás által visszaigazolásra került. A megrendelés visszaigazolása előtt az árak előzetes értesítés nélkül módosíthatók.

A termék vételárának megfizetése a Webáruházban feltűntetett fizetési módokon történhet.

„Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”

Amennyiben az online fizetés meghiúsul, a Vállalkozás nem köteles a terméket elküldeni a Vásárlónak. Vállalkozás nem felelős az online fizetést lebonyolító pénzügyi szolgáltatók tevékenységéért. Bankkártyás vásárlás esetén a pénzügyi tranzakció adatait kizárólag az azt lebonyolító szolgáltató kezeli, Vállalkozás semmilyen információt nem ismer meg, tárol vagy kezel.

Szállítás

 A szállítási határidő normál esetben a feladástól számított 2 munkanap. A hétvégén és ünnepnapokon beérkezett megrendeléseket az ezeket követő munkanapon a lehető leghamarabb feldolgozzuk, majd ezt követően igazoljuk vissza. A megrendelt termékeket cégünk sérülésmentes csomagolásban postázza megrendelőinek. A feladás időpontjáról Vevő értesítést kap email fiókjára.

A Hidroteam Kft. a Logisztikai szolgáltatók hibáiból keletkezett az esetleges késedelmes szállításokért vagy a megrendelés teljes meghiúsulásáért kártérítési kötelezettséget nem vállal.

A Magyar Köztársaság területén kívülre történő szállításokra jelen szállítási feltételek nem érvényesek!

A megrendelő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni és amennyiben a megrendelt árut átveszi, az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően a csomag sérüléséből eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 Szállítási költségek:

 A szállítási költséget számos tényező befolyásolja,többek között a termék ára, súlya, terjedelme, a szállítás módja. Pontosan emiatt társaságunk a csomag megküldése előtt tájékoztatja a kedves vásárlókat a pontos postaköltségről, előtte csak várható költségről tudunk információt adni.

Utánvétel esetén átvételkor, vagy postán fizetve.

 Szállítási módok

 Szállítmányozó által, előre történő átutalással

A Vevő a Eladó számlaszámára előzetesen átutalja a vételár teljes összegét, mely együttesen tartalmazza a termék (ek) ellenértékét, a csomagolási díjat és a szállítási költséget. A szállítás díja a megrendelés folyamán kerül kiszámolásra a rendelés súlyától és értékétől függően. A várható szállítási díjat a vásárlás során a webáruház kijelzi a Vevő számára. Az áru szállításra való elkészítésével egyibőben Eladó számlát állít ki, melyet eredeti példányban az áruval együtt elküld Vevő részére. A számla másolatát elektronikus (fax, e-mail) úton a szállítással egyidőben vagy azt megelőzően amennyiben az időben jelentősen elkülönül külön kérésre eljuttat a Vevőhöz.

 Szállítmányozó által, utánvétellel

A számlán szereplő összeget a Vevő az árut átadó Szállítmányozónak fizeti meg, mely együttesen tartalmazza a termék (ek) ellenértékét, a csomagolási díjat és a szállítási költséget. A várható szállítási díjat a megrendelés folyamán Szállító jelzi a Vevő számára. A szállítási díj a megrendelés visszaigazolása során kerül kiszámolásra a rendelés súlyától és értékétől függően melynek összege a megrendelés telefonos visszaigazolásában szerepel.

 Személyes átvétel előre történő átutalással

A Vevő a Eladó számlaszámára előzetesen átutalja a vételár teljes összegét, mely csak a termék (ek) ellenértékét tartalmazza. Személyes átvételre akkor kerülhet sor, ha Szállító számlaszámára a Vevőnek küldött számla teljes összege megjelenik Szállító számláján, illetve az előjegyzésbe bekerül, valamint Eladó az áru átadására készen áll. Az átvétel csak a nyitva tartás ideje alatt lehetséges az Eladó által megadott címeken.

 Személyes átvétel készpénzfizetéssel

Személyes átvételre akkor kerülhet sor, amennyiben Eladó az áru átadására készen áll és azt írásban, telefonon jelezte Vevő felé. Az átvétel csak a nyitva tartás ideje alatt lehetséges a Eladó által megadott címeken.

 A termékre vonatkozó kárfelelősség és kockázat a Vevőre akkor száll át, amikor a Vevő a webáruházban megrendelt terméket az Eladótól/Szállítmányozótól átvette.

 Kézbesítés

A küldeményt két alkalommal kísérli meg személyesen kézbesíteni a Címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, a szállítmányozó a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra, majd a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén szállítmányozó a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a helyet, ill. őrzési időt, ahol és ameddig a küldeményt a jogosult átveheti. A szállítmányozó max. 10 napig őrzi a küldeményt, ezt követően visszaküldi a feladónak.

Kézbesítési cím megadása

Lehetőség van eltérő kézbesítési és számlázási cím megadásra, ebben az esetben a számlázási címre állítjuk ki a számlát, a csomagot pedig a kézbesítési címre szállítjuk. Nagyon fontos, hogy pontos postacímzést adjon meg. Regisztráció után Ön több címet is megadhat, de megrendeléskor ki kell választani a kézbesítési címet.

 Sikertelen kézbesítés

Általános kiszállítási határidőnél a Szállítmányozó kettő alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk szállítási címen történő átadását. Ezután a megrendelést a Eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.

A Vevő jogai és kötelezettségei

A Vevőnek miután a csomagot átvette 8 munkanapig jogában áll a megrendelt terméket a Eladó részére hiánytalanul, idegen behatásoktól mentes állapotban visszaküldeni. A 17/1999.(II. 5.) Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről értelmében a visszaküldés költségei a Vevőt terhelik. A vitás esetek elkerülése végett a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról a Eladó fényképet készíthet. Az Eladó köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a Vevőnek, amennyiben az adott termék sérülésmentes, és az ÁSZF-ben leírt kritériumoknak maradéktalanul megfelel. A visszaküldés költsége a vevőt terheli.

Az Eladó a termék tulajdonjogát mindaddig teljes egészében fenntartja, amíg a Vevő a vételár teljes összegét (beleértve az ÁFÁ-t is) valamint amennyiben igényelte, a házhoz szállítási díjat hiánytalanul meg nem fizette, tehát a tulajdonjog a Vevőre a vételár és a házhozszállítási díj hiánytalan megfizetése után érvényesül.

 Adatvédelem, adatbiztonság

Adatvédelmi nyilatkozat

A webáruház internetes oldalai bármiféle adat megadása nélkül látogathatóak. Vannak azonban olyan szolgáltatások (online vásárlás), amelyeknek teljes körű igénybevételhez szükséges a látogatók bizonyos személyes adatinak megadása. A megrendeléshez szükséges adatfelvétel során a Eladó a következő adatokat rögzíti a Vevőről:

 A Vevő azonosításához szükséges adatokat:

 név

szállítási cím

számlázási cím

elektronikus levelezési cím

elérhetőségi telefonszáma

 Eladó a Vevő által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a Szerződés teljesítése és a Szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Eladó a Vevő adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a Szerződés az Ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

 A megrendelések kiszállítása érdekében a Eladó a következő adatokat bocsátja a Szállítmányozó, illetve a Szállítmányozó megbízottja rendelkezésére:

 megrendelő neve

a teljes szállítási cím

a megrendelő által a kiszállításra vonatkozó egyéb közlendője (lehetséges átvételi időpontok)

a megrendelés összege szállítási díjjal együtt (utánvételes megrendelés esetén)

megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége az áru átadásának megkönnyítése érdekében

 A Szállítmányozó, illetve annak megbízottja ezeket, az adatokat szigorúan bizalmasan kezeli.

 Személyes adatok módosítása

A megadott személyes adatait a Vevő a webáruház internetes oldalán található “Adataim” menüpont alatt bármikor megváltoztathatja. A Vevő adatainak törlését a webáruház internetes oldalán található “Elérhetőség” menüpont alatt megadott elektronikus levelezési címen illetve telefonon kérheti.

 Egyebek

Biztonság

A Webáruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit.

A Weboldalon való vásárlás feltételezi a Vevő részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

 Felelősség kizárása

A Eladó nem felelős semmilyen kárért, amelyet a weboldalra való csatlakozás miatt következett be. A Vevőt terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

 Az oldalon feltüntetett leírások és képek csupán tájékoztató jellegűek. A Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a képekhez megadott adatok a valóságnak megfeleljenek. Azonban az esetleges elírások miatt a Eladó semmilyen felelősséget nem vállal.

 Szerzői jog

Awww.hidrotom.hu, felületein található összes adat, leírás, tájékoztató szöveg, kép valamint az oldal grafikai és technikai szerkezete, funkcióknak megvalósítási módja, az ezen oldalon látható formában az Hidrotom Kft. kizárólagos tulajdonát képezik. Ezek felhasználása a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül a szerzői jogok megsértését jelenti, és jogi következményeket von maga után.

 Jogviták

A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket békés úton rendezzék. Amennyiben tárgyalási úton ez nem lehetséges a jogvita rendezése, szerződő felek a Eladó székhelye szerinti bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

 Termékekhez kapcsolódó képek és videók

Munkatársaink mindent megtesznek, hogy a valóságnak megfelelő képet, videót és leírást helyezzenek el az oldalon. Egyes típusok esetében előfordulhat, hogy a képen, videón látható termékek, illetve a valós termék eltér egymástól, melyért felelősséget nem tudunk vállalni.

Fentiekre tekintettel kérünk minden tisztelt ügyfelünket, hogy szíveskedjen az illusztrációként feltüntetett képet, videót, illetve az árat egyeztetni a rendelt termék adataival, esetlegesen felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal

a hidrotom@hidrotom.hu e-mail címen vagy a +36 1 415-0802-es telefonszámon hétköznapokon 9-17óráig.